Produse scoase la reducere ! Transport prin curier rapid de la 15 lei !

Nutriție antioxidantă - Dublul rol al vitaminei E

Nutriție antioxidantă - Dublul rol al vitaminei E



    Se pune întotdeauna mult accent pe rolul vitaminei E folosită ca antioxidant dar, de fapt, vitamina E este mult mai mult decât un antioxidant. Denumirea sa științifică este tocoferol, care se traduce din greacă prin "aducerea pe lume". Altfel spus, vitamina E are o importanță capitală în reproducere. Vitamina E are un rol structural asupra membranelor celulare (în afară de rolul său antioxidant), iar în cazul unei deficiențe acute, acest lucru se va manifesta prin apariția unor simptome grave de boală cum ar fi: degenerarea musculară, ulcerația gastrică, necroza hepatică și chiar moartea subită.

    De asemenea, este bine cunoscut faptul că specificațiile dietetice ale vitaminei E sunt dificil de determinat. Acest lucru se datorează interacțiunilor cu alți antioxidanți, cum ar fi seleniul și vitamina C, precum și combinării în practică a mai multor antioxidanții din cauza căldurii, umidității, oligoelementelor și grăsimilor râncede din furaje. Stresul animalelor din cauza expunerii la temperaturi crescute, inflamațiilor sau a bolilor va conduce la consumul accelerat a antioxidanților, ceea ce încurcă și mai mult aceste încercări. 

    O soluție des folosită în practică este suprafortificarea furajelor cu vitamina E, dar această vitamină este destul de scumpă și, ocazional, nu este disponibilă din cauza blocajelor de producție. Alternativ, rolul de antioxidant al vitaminei E ar putea fi separat de cerințele minime pentru sănătatea aparatului reproducător, astfel încât alți antioxidanți să poată fi utilizați în siguranță.

    În acest scop, este important ca toate furajele să conțină cel puțin concentrațiile de vitamina E recomandate de NRC. Rolul supranutrițional al vitaminei E ca antioxidant poate fi acoperit ulterior prin alte soluții moderne. Din acest punct de vedere, un produs inovativ este Cabanin CSD la care vitamina E este asigurat de extractele naturale din fructe de coacăze, struguri, lămâi și castane, ingrediente naturale pe care le conține în proporție de 95,5 %  .

Suport clienti Luni - Vineri între orele 08:00 - 16:00

0749133996 office@roferme.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!