Reduceri - ultimele bucati !

Febra laptelui lovește multe vaci de lapte

Febra laptelui lovește multe vaci de lapte

    Febra laptelui (hipocalcemie) este cauzată de deficiența de calciu care apare atunci când vaca de lapte a fătat recent și trebuie să producă cantități mari de lapte. Febra laptelui afectează mai ales vacile aflate în a treia sau următoarele perioade de lactație, unde aproximativ 8% - 12% dintre vacile de lapte prezintă simptome clinice, iar până la 50% dintre vacile de lapte cu randament ridicat pot avea simptome de hipocalcemie subclinice.
    Vacile de lapte care suferă de febra laptelui prezintă un risc crescut pentru dezvoltarea altor boli: 
placentă reținută,  infecții, cetoză sau mastită.
    În perioadele de timp cu puțin înainte și după fătare, sunt eliminate din sânge către lapte cantități mari de calciu, iar incapacitatea de reabsorbție suficient de rapidă a acestuia, 
poate avea ca rezultat apariția febrei laptelui, cu simptome precum lipsa poftei de mâncare, temperatură corporală scăzută și tremurături musculare.

Ca-P Bol - un bolus de calciu cu dizolvare rapidă previne febra laptelui

Ca-P Bol
 constă într-o formă unică de bolus, care furnizează 40 de grame de calciu și 6 grame de fosfor, ușor absorbabile. Bolusul de calciu / fosfor se dizolvă rapid în lichidul ruminal și, ulterior, se eliberează direct în lichidul ruminal de unde sunt absorbite în sânge.

Beneficiile Ca-P Bol

  • Administrare ușoară, rapidă și curată
  • Supliment de calciu ușor absorbabil: Clorură de calciu, Propionat de calciu
  • Dizolvare rapidă în rumen
  • Nu este coroziv pentru membranele mucoase ale rumenului
  • Fără risc de înghițire greșită și de hidrotorax
  • După admnistrare, nu rezultă deșeuri
  • Nu are un gust amar neplăcut ca gelurile și pastele


    Ca-P Bol se utilizează preventiv prin administrarea a 2 - 4 bolusuri în perioada din jurul fătării, la intervale de 10 - 14 ore. După administrarea de calciu suplimentar, se utilizează doar unul sau 2 bolusuri ca o continuare a tratamentului administrat de medicul veterinar (calciuminfuzie).

Săruri de calciu pentru tratamentul febrei laptelui la vacile de lapte

Atunci când sunt administrate pe cale orală, modul în care se comportă cele trei tipuri de săruri de calciu care se găsesc în bolusurile de calciu, este foarte diferit.

  • Clorură de calciu: Oferă o eliberare imediată foarte puternică, dar nivelurile scad în primele ore după administrare.
  • Propionat de calciu: Oferă o eliberare imediată bună și menține aceste niveluri mai mult timp decât clorura de calciu.
  • Carbonatul de calciu: Nu oferă o eliberare imediată iar aceasta ușor scăzută în timp.Acest studiu arată că pentru tratamentul febrei laptelui, utilizarea clorurii de calciu și a propionatului de calciu este cea mai recomandată soluție pentru creștere rapidă și ridicată a nivelului de calciu din plasma sanguină la vacile de lapte.


 

Suport clienti Luni - Vineri între orele 08:00 - 16:00

0749133996 office@roferme.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!