Produse scoase la reducere ! Transport prin curier rapid de la 15 lei !

În cazul infecțiilor cu E. coli, viruși sau paraziți, un produs electrolitic corect este vital pentru viței

În cazul infecțiilor cu E. coli, viruși sau paraziți, un produs electrolitic corect este vital pentru viței

În multe ferme cu vaci de lapte, mortalitatea ridicată în rândul vițeilor reprezintă o mare problemă. O mare parte dintre vițeii care mor sunt bolnavi de diaree și mor din cauza pierderii de lichide.


Infecții cu E. coli, virusuri sau paraziți
Apariția diareei este adesea cauzată de infecția cu microorganisme patogene, cum ar fi bacteria E. coli, virusuri sau paraziți. O astfel de infecție la nivelul intestinului cauzează deteriorarea vilozităților din intestinul subțire și, în consecință, suprafața vilozităților este mai mică. Deoarece funcția vilozităților este de a "prinde" nutrienții pentru absorbție, deteriorarea vilozităților va determina o reducere a absorbției nutrienților, sărurilor și lichidelor furnizate, având ca rezultat deshidratarea. Se va instala deshidratarea deoarece, odată cu fecalele, nutrienții nedigerați vor antrena lichide și electroliții importanți .


Diareea poate conduce la deshidratare letală
Deshidratarea, care apare ca urmare a diareei, determină pierderea de lichide, reducerea creșterii în greutate și o incidență mai mare a riscului apariției de infecții bacteriene. În cel mai rău caz, vițeii pot muri din cauza deshidratării severe. Administrarea unui produs electrolitic poate constitui un tratament eficient împotriva diareei și a deshidratării. Electroliții dizolvați în apă sau lapte vor face ca vițeii să înceapă să se hrănească din nou, dar rata de recuperare depinde foarte mult de compoziția produsului.


Un produs electrolitic bun trebuie să conțină atât energie, cât și săruri electrolitice
Un produs electrolitic dietetic bun trebuie să aibă un conținut ridicat de glucoză (energie ușor absorbabilă) și electroliți. Atunci când este dizolvat în lapte sau apă, produsul trebuie să compenseze energia, sărurile și lichidele pierdute din cauza diareei. În plus, acesta trebuie să conțină glicină, care facilitează absorbția de sodiu și potasiu, precum și pectină sau antioxidanți naturali, care fortifică tractul gastro-intestinal și sistemul imunitar.


Valoarea ridicată a SID asigură un efect rapid și eficient
În ceea ce privește compoziția electroliților, nutriționiștii recomandă să alegeți produse bazate pe sistemul american SID (Strong Ion Difference). Valoarea corectă a SID asigură o concentrație optimă și o relație reciprocă între electroliți (Na+, K+ și Cl-) și, prin urmare, prezintă un efect rapid și eficient împotriva diareei și a deshidratării, ceea ce înseamnă că vițeii vor începe rapid să se hrănească din nou. Produsele cu valoare SID scăzută trebuie aplicate pentru o perioadă mai lungă și / sau într-o doză mai mare decât cea recomandată înainte ca echilibrul electroliților să se restabilească, mai ales după o suprapunere a diareei și a deshidratării.


Administrarea produsului electrolitic ReviLyt de la R2 Agro, va asigura:

  • O valoare SID ridicată care asigură un efect rapid și, prin urmare, reprezintă un produs atractiv din punct de vedere economic
  • Compoziție optimă de electroliți care restabilește rapid echilibrul electrolitic la viței
  • Glucoză, care asigură o energie ușor de absorbit pentru viței și stimulează absorbția de electroliți
  • Bicarbonat de sodiu și tamponul alcalin care previn acidoza sanguină

Suport clienti Luni - Vineri între orele 08:00 - 16:00

0749133996 office@roferme.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!